Besökare idag:
Besökare online:
Besökare totalt:


Träning

Gå på valpkurs. Din valp kommer att lära sig vardagsnyttigt, som att bli en välkommen familjemedlem. Den får lära sig bli social med andra hundar och människor.
En Blodhund kan vara blyg/lättskrämd av sig, så detta är viktigt med att jobba med tidigt så de kommer över det.
Senare kan ni gärna gå nån spår- eller sökkurs. Det är ju trots allt det en blodhund är skapt för, och de älskar att spåra....

Ögon

Blodhundar kan få problem med ögonen pga alla rynkor och löst skin. Med mindre hängande 'ögonskinn', desto mindre risk för att få infektioner eller andra ögonproblem. Inåktväxande ögonfransar, ögoninflamationer, cherry eye ... är några av ögonproblemen en blodhund kan få.

Öron

De välkända lååånga öronen hos blodhund behöver regelbunden rengöring. Om man struntar i dem så lär de lukta och infektioner kan uppstå. De flesta blodhundar älskar att få sina öron rengjorda.

Nos

Som sagt dessa hundar älskar att nosa/spåra. Det kan visst vara mycket jobb med, men din blodhund älskar dig ännu mer om du låter den få göra det. Kanske inte alltid tiden finns där så skulle väl lite kurrgömma funka eller gömma godis/leksaker. Eller varför inte lära er den nya sporten Nose Work.

Tassar

Klorna på en blodhund växer sig riktigt långa. Även här gäller det att börja tidigt med att träna den till att det visst är okej med att få klor klippta. Annars blir det jobbigt för er båda. Blodhundar kan vara väldigt rädda om sina tassar.

Päls

Blodhund har relativt kort päls och behöver lagom med borstning. De fäller dock, och väldigt mycket då det är dags för att byta till sommar/vinterpäls.

Pga sina många rynkor och hudveck, så kan de få hudvecks dermatit, dvs inflamation i huden. Detta kan uppstå av att fukt fastnar i vecken. Så det bästa är att hålla din blodhund torr. Ha alltid handduk till hands och torka dess mun och haka efter varje vattenintag, så kan det lättare undvikas.

Magomvridning (Bloat)

Magomvridning uppstår då magsäcken vrider sig och gör så att maginnehållet och de gaser som finns där stängs inne. Resultatet blir en snabb svullnad av magen åtföljt av smärtor.
Magomvridning kan leda till döden om inget görs akut. Om din hund får detta, ta dig direkt till veterinär. Tveka inte bara kör!
Det är oftast stora hundraser, med djupa och smala bröst som drabbas. Så är man ägd av en hund med risk att få magomvridning ha alla namn och telefonnummer till akutkliniker, djursjukhus och/eller jourhavande veterinärer uppskriva och nära tillhands.
Ju djupare och smalare bröstkorgar hunden har desto lättare har den att drabbas, så även om blodhunden tillhör gruppen som kan drabbas, så är det även mycket individuellt också.


Symptom på Magomvridning:

Symptomen kan vara små, så Du bör lära dig att upptäcka dem.

 • Evigt vandrande fram och tillbaka och/eller ligger på märkliga platser.
 • Ökad saliv, andas häftigt, gnäller.
 • Kan inte göra det bekvämt för sig.
 • Verkar uppretad.
 • Vill kräka eller hulka, men får det inte till. (I liten dos kan luddrande skummande kräk uppkomma.)
 • Ökande dregling, vanligtvis åtföljt av hulkande ljud.
 • Magområdet svullnar. Detta är inte alltid synligt.
OM NÅGON kombination av dessa symptom är märkbara, RING VETERINÄR/ DJURSJUKHUS. Kör hunden direkt för att få vård !!


Magomvridning är LIVSHOTANDE!Att förebygga uppkomst av Magomvridning:
 • Undvik ge din hund stora mål/mängder mat eller vatten.
 • Låt heller inte mat stå framme hela dagen.
 • Dela hellre upp i mindre portioner.
 • Låt däremot alltid färskt rent vatten stå framme, förutom när mat serveras. Allt för att din hund inte ska kasta i sig vattnet.
 • Blötlägga torrfodret är en annan bra idé.
 • Undvik alltid att motionera din hund före och efter måltider. Vänta minst en timme före och en timme efter. Gärna mer.
ref; dirt road bloodhounds.
sv.text & tillägg: blodhund.com
© Blodhundar www.blodhund.com